Mai ige
Csillag csoport

Sárközi Sára vagyok, tősgyökeres szentendrei.
2011-ben diplomáztam az ELTE óvodapedagógia szakán. Ebben a nevelési évben itt, az óvodában kezdtem dolgozni egy évig, Szilvi nénivel közösen neveztük el a Csillag csoportot, amibe most, 2022-ben nagy szeretettel, várakozással ismét visszatértem.
Kanyargós út vezetett vissza, idő közben ovisoknak tartottam állatismereti, környezetvédelmi foglalkozásokat, kidolgoztunk egy kolleganőmmel óvodapedagógusok számára környezetismereti témában egy akkreditált továbbképzést, illetve mozgásfejlesztő képzéseken vettem részt.
Számomra minden helyzetben a gyermekek mindenek felett álló érdeke a legfontosabb. Az óvodapedagógiát hivatásomnak tekintem, melyen Isten áldását érzem. Kiemelten fontosak számomra a lelki tartalmak, melyek nagy örömömre ebben az óvodában megjelennek a pedagógia során.
A teremtett világ megismerése, óvása szívügyem, emellett pedagógiámban a humort tartom az egyik legfontosabb eszközömnek. A melegszívű fegyelmezésben hiszek, illetve abban, hogy minden problémát meg lehet oldani. Hiszem, hogy nincs rossz idő, csak nem megfelelő öltözet, így mi csepergő esőben is szeretünk kimenni a gyerekekkel.
Nem utolsó sorban szeretném megemlíteni, hogy van egy kutyám, Kókusz, aki terápiás kutyaként időről időre ellátogat majd az óvodába, hogy mosolyt csaljon a gyerekek arcára.

 

Tóth Szilvia vagyok
Evangélikus, nagy családban nőttem fel. Mindig sok kisebb gyermek volt körülöttem. Középiskolásként hittanórákat tartottam és hittantáborok szervezője voltam. Érettségi után baby-sitterkedtem Németországban és egy egyházi óvodában lettem gyakornok óvó néni.
Ekkor döntöttem el, hogy óvodapedagógus szakra jelentkezem. Tanulmányaimat Sopronban végeztem el. Ezután Dunaújváros környékén több intézményben is dolgoztam.

2011-ben a Szentendrei Evangélikus Zenei Óvodában kezdtem el dolgozni. .
Férjemmel 2011 óta élünk Pomázon, 2017-ben született meg a kislányunk. Gyes lejárta után 2020. szeptermberében tértem vissza az óvodába. Jelenleg a Csillag csoportos gyerekek egyik óvó nénije vagyok.

 

 

 

Nagy Judit vagyok, a Csillag csoport dajka nénije. Budakalászon lakom a családommal.

Két kislány és egy kisfiú anyukája vagyok. Szeretünk biciklizni és sokat kirándulunk.